diumenge, 22 de març del 2020

Siete breves lecciones de física



Autor: Carlo Rovelli.
Editorial: Anagrama. Col·lecció Argumentos. (2016).

Carlo Rovelli, científic de perfil humanista, ens explica de manera fluida i apassionada  temes tan complexos com la teoria de la relativitat d'Einstein, la mecànica quàntica, l'arquitectura de l'Univers, les partícules elementals, la gravetat  quàntica, els forats negres, la naturalesa del temps, i el nostre lloc dins d'aquest món. Ho fa amb set lliçons de forma amena, clara i entenedora, però amb rigor i obrint un ventall d'idees per a la reflexió. 
L'autor és un dels fundadors de l'anomenada "gravetat quàntica de bucles", membre de l'Institut Universitari de França, de l'Acadèmia Internacional de Filosofia de la Ciència, i Responsable de l'Equip de gravetat quàntica del centre de Física Teòrica de la Universitat d'Aix-Marsella. És autor de nombrosos treballs científics i dues monografies sobre la gravetat quàntica de bucles.
És una obra de cent pàgines plena de ciència i humanitat, que en algun moment pot provocar cert vertigen quan veus que la Terra és un planeta qualsevol, d'un sistema Solar qualsevol, d'una galàxia qualsevol dels milions de milions de galàxies que hi ha a l'Univers que coneixem. I tanmateix cadascú som un individu únic i especial. Una lectura àgil i clara fan d'aquest llibre una bona eina per avançar en la concepció de l'enteniment d'on vivim i què fem aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada