dijous, 12 de març del 2020

Univers Hawking!


Autor: Rüdiger Vass. 
Editorial: Cossetània Edicions. (2018).

Aquest llibre, que compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ens parla de forma clara, i directa d'assumptes tan apassionants  com: què hi havia abans del Big Bang?, perquè són negres els forats negres?, podem viatjar al passat?, quina és la dimensió de l'Univers?, encara creix l'Univers?, ho farà indefinidament?, on queda la figura de Déu?, hi ha vida fora de la Terra?, i molts més detalls al voltant del Cosmos.
L'autor és periodista especialitzat en ciència i redactor de les seccions d'astronomia i física de la popular revista mensual Bild der Wissenschaft. Té un coneixement profund de la cosmologia moderna, sobre la qual ha escrit diversos llibres i ha pronunciat conferències arreu del món.
Al llibre podem trobar totes les idees de Stephen Hawking de forma molt amena i aclaridora. Tot el text està acompanyat d'unes petites il·lustracions del dibuixant Gunter Schulz i cada capítol es tanca amb un curt qüestionari que serveix per saber si hem acabat d'entendre el que ens ha dit el text. Resulta una bona eina per adolescents i joves a l'hora d'entrar en temes complexos com la quàntica, els forats de cuc, la teoria de cordes, i dimensionar l'Univers.
És un bon llibre per iniciar-se en la recerca de les respostes a les preguntes eternes dels humans i conèixer més a fons l'enorme figura del científic més carismàtic i popular després d'Einstein, que va morir l'any 2018, però va obrir molts camins d'investigació i va lluitar sempre per lligar la teoria gravitacional amb l'energia quàntica. L'objectiu és ara com encaixar les lleis que regeixen el microcosmos i les que pertanyen al macrocosmos.
Com deia Einstein: "Qualsevol moment és bo per aprendre alguna cosa nova".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada