dimecres, 21 de setembre del 2022

Tótem

 



Autora: Laura Pérez.
Astiberri Ediciones. Col·leció Sillón Orejero. (2021).

Una obra plena de bellesa, delicada i complexa, que té la capacitat de provocar moments de certa tensió emocional amb alguns passatges sinistres. El fil argumental de la narració el porten dues noies que decideixen fer un viatge en cotxe pels deserts d'Arizona. En aquesta singular ruta apareixen converses que provocaran records, dubtes, creences i misteris que donaran a l'obra, una estructura polièdrica amb moltes capes i nivells narratius. Convé deixar-se portar per l'autora.
Laura Pérez va triomfar amb la seva anterior obra "Ocultos" amb la que va guanyar diferents premis nacionals: El Ojo Crítico de Còmic 2020, el premi Ignotus 2020, i el Splash Sagunt 2019. Una obra més propera al terror, però amb el mateix interès pel món espiritual, per realitats més enllà de la raó. Va ser la seva primera obra com autora completa, abans ja havia fet el còmic Naúfragos amb el guionista Pablo Monforte, que vàrem comentar fa cinc anys al nostre blog, treballat amb il·lustracions per a llibres, i col·laboracions amb mitjans tan rellevants com The Washington Post, National Geographic, Vanity Fair, El País i The Wall Street Journal. Una il·lustradora valenciana amb un estil molt personal que posa a les pàgines de les seves obres sensacions i imatges que no acostumen a aparèixer al món del còmic. Una exquisida raresa. 
"Tótem" mostra dos vessants de colors: les imatges que passen en el present es mouen en tons càlids, i els records  i el passat, en tons grisencs. Una obra molt ben dissenyada, on les imatges porten la narració, amb escenes sense diàlegs i abundància de silenci. Haig de reconèixer que els seus dibuixos respiren misteri, un aire d'anormalitat que pot provocar calfreds a l'esquena.
Una obra poètica i evocadora, però alhora pertorbadora i complexa. No apta per a qualsevol lector.
"Hi ha llocs, on el quotidià és extraordinari".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada