diumenge, 11 de desembre del 2022

Espanya de merda

 



Autor: Albert Pla.
Editorial: Amsterdam. (2015).

Un road trip absolutament delirant. Si t'agrada  l'Albert i el seu món al·lucinat, el llibre t'encantarà. Si per contra, aquest artista et sembla un llunàtic, deixa el llibre immediatament. Així de clar.
A mi m'agrada l'Albert Pla des de fa molts anys, és un galàctic molt punki que canta, interpreta, escriu i toca un instrument amb la mateixa càrrega de deliri, atreviment i invitació al desordre, però ho fa des de la saviesa i un cinisme molt radical i cupaire.
L'argument del llibre és la narració del viatge que fan un cantautor uruguaià, Raúl Gadea, i el seu mànager madrileny Tito, en una gira per Espanya que oferirà tota mena de situacions apocalíptiques i surrealistes: camps sembrats d'aturats i jubilats, manifestacions i contramanifestacions infinites, terroristes singulars, famílies gitanes venjatives, un virus mortal que posa fi a tot aquell que parla català, ressaques de cocaïna i ayahuasca, alteracions d'espai temps, i molts dinars i sopars indigeribles.
El llibre es llegeix de forma fàcil i amb un somriure, tot és tan exagerat i desfasat que un es pregunta quina bestiesa apareixerà a la següent pàgina, però no perdem de vista la crítica ferotge de la nostra societat benestant i hipòcrita.
Per acabar l'entrada us deixem amb una de les contundents frases del llibre: "Barricades, contenidors cremats, aparadors trencats, supermercats assaltats. Avui en dia la millor manera d'arribar al cor de les persones és rebentant-los les costelles"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada