dilluns, 26 de desembre del 2022

Pesadillas

 



Autor: Katsuhiro Otomo.
Norma Editorial. (2017).

Norma Editorial va editar aquest còmic l'any 1991. Constava de tres volums de vuitanta-cinc pàgines. Més tard, el 2003 i el 2014, es va reeditar en un sol volum. I el 2017 va tornar a publicar aquest còmic en una edició similar a l'original i un epíleg d'Alfons Moliné que ens parla de la trajectòria d'aquest dibuixant mundialment conegut per la seva obra posterior "Akira" que va meravellar a les pantalles del cinema.
"Pesadillas" ens presenta la investigació policial d'una sèrie d'assassinats que s'inicia amb la mort d'Ueno Genji, un responsable de magatzem d'un supermercat, i arriba als vint-i-cinc morts sense explicació ni sospitosos. El lloc on succeïx el misteri, és un complex d'edificis que sembla dissenyat per no poder viure, centenars d'habitatges que habiten moltes persones aïllades i solitàries, i que adquireix entitat com a personatge.. 
Dins del conjunt de personatges estranys podem destacar a: - els inspectors Ito i Takayama, - la Senyora Tetsuda, una dona que empeny un cotxet de nens buit, possiblement amb un trastorn mental. Un personatge fosc, depriment i terrorífic, - el pare i el fill Yoshikawa, un pare addicte a l'alcohol al qual va abandonar la seva dona, i el seu fill solitari. - Cho-san, un vell rar amb un comportament infantil que adquirirà un paper principal a l'obra, - I Etsuko, la nena protagonista. El seu somriure i alegria aniran descobrint els misteris.
La lluita final entre Cho-san i Etsuko, és una autèntica exhibició de la força dels poders mentals, i la millor mostra de les baralles màgiques del manga japonès.
Una obra genuïna d'Otomo que presenta universos futuristes temibles i desagradables, amb una capacitat narrativa enorme i una estudiada construcció de personatges que moltes vegades són el resultat de la solitud, la malaltia i una societat perversa.
Una obra en blanc i negre que et deixarà la sang glaçada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada