diumenge, 18 de desembre del 2022

Ghost World

 



Autor: Daniel Clowes.
Ediciones La Cúpula. (2008).

Daniel Clowes és un autor que en aquest còmic narra la vida de dues noies que tot just han acabat l'institut, però això li serveix per descriure l'entorn sòrdid i buit de l'Amèrica profunda, i també els rars habitants que hi viuen. Les dues noies viuen aquell difícil moment de deixar l'adolescència, i passar a ser adultes. Enid i Rebecca afronten l'exploració del camí cap a la maduresa i el futur de la seva especial relació. Apareixen els temors i les petites tragèdies quotidianes, les relacions confuses i difícils amb els homes que apareixen com uns friquis molt notables, i la necessitat d'Enid de marxar per començar de zero. Un còmic només amb un color verdós sobre el blanc que fa referència a la llum que feien els televisors de tub abans d'arribar el color a les pantalles.
L'autor és un guionista de cinema i creador de còmics que sap explicar històries molt properes, descriure sentiments i emocions. En aquesta obra l'autor apareix com si fos un cameo, però és molt sovint a la seva obra que en descrigui moltes de les coses que té al voltant i sentiments que passen pel seu cap.
Daniel Clowes, autor nascut en el dur Chicago, va fundar la seva pròpia revista quan era molt jove, ha guanyat nombrosos premis internacionals, traduït a moltes llengües, resideix actualment a Berkeley, Califòrnia.
Una obra tendra i molt ben escrita, però que descriu un espai asfixiant, depressiu i d'on sembla molt difícil sortir. Un còmic que va passar al cinema dirigit per Terry Zwigoff, guió del mateix Clowes, i protagonitzada per Scarlett Johansson, Thora Birch i un sublim Steve Buscemi que va obtenir alguns premis com a actor secundari. El film va guanyar l'Oscar al millor guió adaptat, malgrat que Clowes no va quedar massa content ni els lectors de còmics que no la consideren fidel a l'original. La pel·lícula és menys càustica, menys depressiva i introdueix algunes situacions noves més divertides. 
"Món fantasmal" és un bon còmic que personalment agrairia poder llegir en un format més gran. Hi ha textos amb una font molt i molt petita. 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada