dilluns, 9 de setembre del 2024

Let's Pacheco! Una semana en familia

 




Guió: Carmen Pacheco. Dibuixos: Laura Pacheco.
Editorial: ¡Caramba! (2011).

Les germanes Pacheco són d'Almeria, i en aquesta curiosa obra ens expliquen amb molt d'humor la relació amb els seus pares al llarg d'una setmana especial. La germana gran ve a passar uns dies a casa dels seus pares. El pas dels dies està indicat amb la progressiva desaparició d'un pernil que acabarà només en un os pelat. Són historietes curtes, de poques pàgines, amb un to costumista, familiar i molt proper. La Carmen, la gran i cabells castanys, és una seguidora tenaç de la ciència-ficció. Ha publicat ja tres llibres per a lectors juvenils: "Misterioso asesinato en Oz", "Tres veces la mujer de Gris" i "En el corazón del sueño". Escriu en diferents blogs i en la publicació "Memorama".
La Laura, la petita, és una addicta als trencacaps de milers de peces. Llicenciada en Belles Arts i especialitzada en conservació i restauració de pintures. Va començar el web-còmic dels Pacheco per a demostrar-se a si mateixa que n'era capaç de dibuixar i publicar una pàgina cada dia.  Com autora completa ha publicat. "Señor Pacheco", "Agente secreto", i "Problemas del primer mundo".
Totes dues són col·laboradores estrella en "Smoda", la revista fashion de "El País" on publiquen unes tires cada dia. Del recull d'aquestes petites històries, l'editorial Astiberri ha publicat un divertit volum amb el títol de "Divas de Diván". L'editorial Astiberri va absorbir a l'editorial Caramba l'any 2015.
Una obra fresca, amb un dibuix molt personal i una utilització del color ben interessant. El que ens expliquen les germanes Pacheco ens quedarà més o menys  proper perquè en el fons tots ens semblem molt en moltes coses. Humor elegant i educat amb una crítica subtil a les relacions socials i familiars.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada