diumenge, 15 de setembre del 2024

Tif y Tondu. ¿Dónde está KikÍ?




Guió: Robber.  Dibuixos: Blutch.
Editorial Dolmen. (2023).

Patrick Hincker (Robber) i el seu germà gran, Christian Hincker (Blutch), han continuat amb molt d'encert aquesta sèrie que fa molts anys que és un dels clàssics del còmic franco-belga. I ho han fet creant un thriller ple de misteris, girs inesperats, referències culturals, i no deixant el to d'humor característic d'aquesta longeva sèrie que ja porta quaranta-sis volums. Els dos germans Hincker han tornat a dinamitzar unes històries que van arribar al zenit amb Maurice Tillieux, un dels mestres més importants i reconeguts de la línia clara. 
El guió manté el suspens i la tensió sense perdre el ritme en cap moment i actualitzant uns personatges que fa molts anys que lluiten contra el crim i les malifetes. L'ambientació en el París de la dècada dels vuitanta és tot un encert per servir de fons als dos escriptors i detectius que sempre compten amb l'ajut de la comtessa Amàlia d'Yeu (Kiki). .
El dibuix de Blucht, que va ser qui va animar al seu germà a iniciar aquesta aventura, és molt regular en la constitució de les pàgines, quatre tires de tres vinyetes que únicament trenca per mostrar alguna escena de més potència i impacte. El color combina sovint els contrastos oposats de colors complementaris i de vegades fa servir el suport fotogràfic per alguns fons i arquitectures. Blucht ha col·laborat amb nombrosos guionistes, té una enorme col·lecció d'obres personals, ha treballat en diferents revistes, i en el camp del cinema ha realitzat curts, espectacles audiovisuals, i cartells de cinema. És destacable la seva col·laboració amb el director Alain Resnais. Va rebre l'any 2019 el "Grand Prix de la Ville d'Angoulême" per la seva trajectòria artística.
Un homenatge de Blutch al còmic que llegia en la seva infantesa i que continua despertant atenció entre els antics seguidors i els nous lectors que descobreixen als intrèpids detectius. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada