divendres, 20 de setembre del 2024

Presas fáciles

 



Autor: Miguelanxo Prado.
Norma Editorial. (2016).

La inspectora de policia Olga Tabares i el seu ajudant Carlos Sotillo investiguen el que sembla ser obra d'un assassí en sèrie. Un crim darrere l'altre en diferents punts de la ciutat amb una única cosa en comú que uneix totes les víctimes: ser treballadors de banca, des de directius fins a comercials, des de tresorers a oficinistes. Sense voler desvelar el misteri de la trama, només indicarem que resultarà molt fàcil identificar-se amb l'assassí. I no dic més perquè el que fa interessant l'obra, a més del dibuix del mestre Prado, és el descobriment progressiu de tots els indicis i proves que portaran a la resolució del cas. També és de destacar la relació entre els dos protagonistes principals, ella, la cap, una dona forta i segura, i ell, l'ajudant, un jove amb ganes d'apropar-se a ella i fer-se valorar. El protagonisme de la dona és tot un encert i un gir als esquemes més clàssics. 
Els dibuixos de Prado, aquesta vegada en una esplèndida gamma de grisos, són com sempre una demostració de la seva vàlua. Aquest home pot dibuixar el que sigui i amb la tècnica que vulgui. 
De Miguelanxo Prado, autor i il·lustrador gallec de dilatadíssima carrera, només direm que ha guanyat molts premis importants com el "Premio Nacional del Cómic", el "Premi a la millor obra estrangera en Angoulême", el "Premi Saló del Còmic de Barcelona" o el "Eisner Award for Best Anthology". A més de ser nominat l'any 2007 al "Goya a la millor pel·lícula d'animació" per la seva: "De profundis". Si mirem una mica la seva obra, veurem que acostuma a entrar de forma subtil i elegant en temes de denúncia i conflictes socials. Una mirada incisiva al nostre entorn, i un qüestionament al voltant de l'existència del bé i del mal. Fa ara justament un any que ja vam quedar fascinats per una altra de les seves obres: El pacto del letargo.
Buscant dades per escriure l'entrada m'he detingut un moment en la seva pàgina web. Trobareu coses molt interessants d'aquest mestre corunyès que és des de fa molts anys una icona i referència al màxim nivell europeu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada