dissabte, 30 de setembre del 2023

El pacto del letargo

 



Autor: Miguelanxo Prado.
Norma Editorial. (2020).

Quan parlem d'una obra d'aquest autor ja podem donar per suposat que visualment serà una exhibició de dibuix i color. I és cert. "El pacto del letargo" és una obra èpica, però amb una mirada diferent, més moderna, innovadora i desmitificadora. El robatori d'una trisquela de la cultura celta sembla coincidir amb el despertar d'uns éssers màgics representants de la llum i la foscor. El maligne considera que ja és moment d'acabar amb els humans, uns animals estúpids que estan destruint la natura, els altres éssers consideren que encara hi ha temps per rectificar el seu comportament. En aquesta lluita sortirà molt mal parada la figura de les universitats, un cau d'acadèmics corruptes que només està interessada en la seva posició i que menysprea els mérits doctorals.
Prado ens dona una visió esplèndida de la natura de les terres de l'atlàntic, els seus boscos i rius, els pobles amb els carrers empedrats, i les tradicionals cases de pedra amb jardins. Tot un viatge per una terra humida i verda. Les figures humanes tenen cert to caricaturesc, i són plenes de força.
La narració és fluida, i l'autor sap crear molt d'interès per saber que passarà en aquesta lluita entre els màgics, i també en la investigació del robatori.
Un thriller mitològic que conté crítica social, ecologisme i fantasia, ple de detalls i amb la saviesa i mestratge d'aquest autor gallec amb una carrera professional plena d'èxits i premis. Es podria considerar una obra ecologista per la defensa de la natura que pateix l'asedi i la destrucció per part dels humans, la seva indústria embogida i la seva artificialitat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada