diumenge, 17 de setembre del 2023

Cuando no sabes qué decir

 



Autors: Cristina Duran i Miguel Angel Giner.
Editorial: Salamandra. (2015).

La ben construïda narració, amb estil cinematogràfic, ens descriu la importància de les amistats i la fragilitat de les relacions personals. Una parella que semblava perfecta, aquella que ningú imaginava que es podia trencar, de sobte es trenca. Una amistat d'aquelles treballades amb temps i moltes coses en comú es desintegra d'un dia per l'altre. Tot sembla desaparèixer. Manu, el protagonista solitari i un una mica cínic d'aquest delicat còmic, pateix aquest sacseig emocional. Un gos resultarà una peça definitiva en aquesta mecànica de sentiments. L'obra també ens farà una molt interessant relació de pel·lícules i temes musicals per la passió de cinèfils cultes i una mica estirats que constitueixen Manu i els seus dos amics. Al final del còmic hi ha una relació detallada de totes les pel·lícules i cançons i on també es comenta els encerts i les errades a l'hora de recordar-les i citar-les en els seus diàlegs.
Els dos autors són una parella, també sentimental, que construeixen les seves obres de forma compartida en la narració i el dibuix, també són els autors de "Una posibilidad entre mil", "La máquina de Efrén", i "El dia 3", obra amb la qual han guanyat el "Premio Nacional de Cómic 2019". 
El to monocromàtic de moltes pàgines, únicament trencat per algunes taques de color, li dona  a l'obra un aire molt urbà.
Una curiosa obra que navega pels difícils camins laberíntics de les relacions personals i el pes del nostre passat a l'hora de viure el present. I ho fa amb un cert to d'humor propi dels solitaris que han optat per refugiar-se al seu interior.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada