dimecres, 20 de setembre del 2023

La noia i el mar

 



Autora: Catherine Meurisse.
Editorial Finestres. (2022).

Aquesta obra neix del viatge de l'autora al Japó, i de la seva fascinació per la natura. Després de la seva anterior obra: "La levedad", on relatava el xoc postraumàtic per la pèrdua dels seus amics i companys del Charlie Hebdo a l'atemptat jihadista, Meurisse canvia radicalment d'òptica i s'endinsa en el món de la natura, costums i tradicions japoneses. Aquesta estada fruit d'una beca del govern francès, origina una narració on la caricatura de l'autora viatja pels paisatges del país de Sol Naixent i estableix certs paral·lelismes entre les diferents relacions amb la natura que tenen Orient i Occident. L'obra està parcialment inspirada en el llibre "Almohada de hierba" de Natsume Soseki.
El dibuix trencat, característic de l'autora, aquí té com a fons i contrapunt les formes suaus i relaxades de la natura, i això provoca grans vinyetes per gaudir dels paisatges. Una natura colpidora que relaxa i calma, però que també pot aclaparar i bloquejar.
Una obra on la filosofia, l'art i la natura es combinen sàviament entre yokais, tanukis i temples sintoistes. Un viatge iniciàtic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada