diumenge, 1 de setembre del 2024

La tienda de las ilusiones

 




Autor: Rabaté.
Norma Editorial. Colección Nómadas. (2010).

Pascal Rabaté és un dels autors més estimats i admirats al nostre blog. Això, ja ho  vam comentar fa poc més d'un mes quan vam parlar de La debacle, l'obra més recent de l'autor francès. En aquella entrada ja vam dir que havíem tingut la sort de llegir i gaudir dels seus dibuixos a: Revienta cerdo, on col·labora amb el dibuixant Simon HureauDidier, la 5ª rueda del tractor, ell com a dibuixant, i un guió de François RavardSota els còdols, la platja, i Un gusano en la fruta, obres on escriu i dibuixa tot sol.
Aquesta és una obra antiga, de l'any 2009. Han passat quinze anys i l'obra es manté fresca i divertida, amb aquest to costumista, proper i un pèl irònic de vegades.
Patrick és un home a qui acaba de deixar la dona, desanimat i amb l'autoestima per terra passa els dies portant la seva botiga d'articles de broma i joguines. Subsisteix amb les converses amb el seu amic Hammed, la secretaria Stéphanie, el propietari de la fàbrica, i la poca ajuda del germà petit Christian. Tot canvia quan coneix a Clarisse, una jove acròbata de circ que passa una breu temporada amb el circ molt a prop de casa de Patrick. La noia i el circ obren la llum a la seva vida, però la història acaba de començar. Una bona dosi d'ironia quan la vida sembla una broma de mal gust.
Com sempre que parlo de Rabaté haig de destacar la seva proximitat, tendresa, delicadesa amb la intimitat de les històries, densitat dels personatges, narracions ben dissenyades i estructurades, i un dibuix ple de recursos i molt personal. Hem llegit molta obra d'ell, però cada vegada que trobem alguna cosa nova, mai ens decep, ben al contrari, resulta una altra sorpresa genial. 
Tornem a il·lusionar-nos a la botiga de Patrick. Elegància en temps difícils.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada