diumenge, 9 de juliol del 2023

Sota els còdols, la platja

 




Autor: Pascal Rabaté.
Editorial Finestres. (2023).

Loctudy, poble costaner bretó. Setembre del 63, tres estudiants: Albert, Francis i Edouard, aprofiten els darrers dies de l'estiu. Ja han marxat tots els estiuejants, ells són joves preparats amb futurs ben traçats i amb destins envejables. Una nit vora el mar i quan el vi ja ha començat a fer els seus efectes, es trobaran una misteriosa noia que canviarà les seves vides de forma radical.
Tota l'obra és una història romàntica i revolucionària, i una crònica ferotge a una societat dels anys seixanta on les aparences, els valors i els bons costums, i els prejudicis dominaven tots els codis socials.
Els protagonistes hauran de triar entre la moral burgesa de naixement o una moral llibertària basada en els pensaments de cercar altres maneres de viure. Les tradicions familiars i els orígens davant de la joventut, pensaments com la lluita de classes i la força de l'amor. Un escenari on apareixeran les mentides i les traïcions.
Pascal Rabaté ja ens havia meravellat amb la força de Revienta, cerdo, o Un gusano en la fruta, i també en la divertidíssima Didier, la 5ª rueda del tractor. Ara, amb aquesta nova obra ens ofereix una brutal exhibició de dibuix en clarobscur, un joc de llums i ombres preciós, i uns enquadraments precisos propis del cinema. La narració, com és costum en aquest reconegut autor francès, està dotada d'una agilitat i ritme que et fa no poder deixar la lectura des del moment feliç que la inicies. Un autèntic riu d'emocions i esdeveniments de principi a fi. 
Una lectura romàntica de la lluita de classes. Us deixem amb dues frases que apareixen a manera de pròleg: "La propietat és el robatori" de Pierre-Joseph Proudhon, i "Tenir una segona residència, és un robatori amb agreujant" d'autor desconegut. Ja podeu veure per on aniran les diferències d'opinió dels personatges. 
Quan vegis un còmic d'aquest autor, no dubtis, agafa'l.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada