diumenge, 2 de juliol del 2023

El paciente

 




Autor: Timothé Le Boucher.
Editorial: Nuevo Nueve. (2022).

Un thriller psicològic amb una tensió fosca que va augmentant de forma lenta, pausada i amb alguns girs que et van conduint a les tenebres. L'atmosfera asfixiant i opressiva contrasta amb la bellesa, elegància i equilibri del dibuix de l'autor que crea una semblança de fredor, irrealitat i certa perversió.
L'obra té la narrativa europea i el dibuix proper al manga, una combinació que dona molt volum a tot el còmic. He pogut llegir que l'autor va arribar als cims més alts de reconeixement de crítica i lectors amb la seva anterior obra: "Esos dias que desaparecen", que sembla ser una joia, i que intentarem tenir entre les mans molt aviat. Le Boucher va iniciar els seus treballs de forma completa amb l'obra: "Skins Party" que també va tenir reconeixement a Angoulême.
Pierre Grimaud és el protagonista principal d'aquesta història fosca i plena d'arestes. Un noi jove que acaba de tornar a la vida després de passar sis anys en coma per un traumatisme cranioencefàlic i diferents ferides d'arma blanca en l'atac que va patir tota la seva família i del que només van sobreviure ell i la seva germana Laura. Tot sembla indicar que va ser la germana la que va acabar amb tots els membres de la família i a la que van trobar amb un enorme ganivet minuts després de la matança, però el posterior suïcidi d'aquesta deixa moltes preguntes sense respondre. Respostes que va intentar trobar  aleshores la psicòloga Anna Kiefer, i que ara torna a provar amb la tornada a la vida conscient de Pierre.
Aquesta relació de pacient i psicòloga, i la relació que estableix Pierre amb els altres pacients aniran teixint lentament una teranyina asfixiant i fosca.
Com les bones obres, al final de la narració hauràs pogut respondre algunes preguntes, però hauran aparegut unes altres encara més grans. 
La bellesa de la foscor. Una obra inquietant que no et deixarà indiferent. De vegades la fascinació és la millor eina per deixar entrar els monstres.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada