dissabte, 1 de juliol del 2023

Amistad estrecha

 



Autor: Bastien Vivès.
Editorial: Diabolo Ediciones. (2010).

Aquesta és la segona obra de l'autor francès, i la vuitena del mateix que comentem dins del blog. El còmic segueix l'inici brillant de Vivès al panorama europeu amb l'obra El gusto del cloro, i precedeix la delicada i elegant En mis ojos. Curiosament, el dibuix precís de la primera obra no apareix de la mateixa manera en aquesta segona, i molt menys té a veure amb la tècnica de llapis de colors que fa servir de manera prodigiosa a la tercera. En aquesta, el dibuix té més angles, els rostres i cossos són menys detallats en algunes vinyetes, i l'entorn té menys detalls, però sense perdre en cap moment el segell de l'autor. Els colors molt plans de l'obra també m'han sorprès una mica. 
I on coincideix amb quasi tota la seva obra és a la temàtica. Els difícils camins de l'amor, la dificultat de les relacions, la sensualitat que deixa pas a la sexualitat, les amistats, l'atzar, fragments de vida de persones generalment joves, omplen les pàgines de les obres de l'autor. En aquesta concretament, és la figura d'un noi jove, un amic molt antic i proper a la protagonista, el que farà girar una història que per molt que sigui coneguda sempre acaba sorprenent i establint valoracions i paral·lelismes personals.
Les escenes sexuals tornen a ser prou implícites en aquesta obra, si bé no tant com a algunes de les darreres creacions, especialment les dels anys 2017 i 2018 que també hem comentat al blog.
Una altra bona obra de Vivès que agradarà especialment als seguidors com jo d'aquest autor, i que també interessarà a la resta per la seva proximitat, i un dibuix que aquesta vegada sembla menys controlat. Sense arribar als nivells altíssims d'altres obres seves, no deixa de ser una bona peça més d'una trajectòria d'èxit i consolidació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada