dimecres, 27 de març del 2019

Athos en América



Autor: Jason.
Editorial: Astiberri Ediciones. (2012).

Jason, l'autor noruec que viu a França des de fa molts anys, ens regala una magnífica obra plena d'humor àcid, desencant, solitud  i aquest punt de surrealisme que apareix a totes les seves obres i que fa confondre els personatges amb el mateix autor.
Aquesta vegada, la narració es divideix en sis històries: "El caballo que rie", "Un gato venido del Cielo", "El cerebro que no quería Virginia Woolf", "Tom Waits en la Luna", "Adios Mary Ann" i tanca el llibre la que porta el nom del còmic, "Athos en América".
En totes elles apareixen moltes referències cinematogràfiques, des d'una aproximació divertida i sinistra al gènere de terror i Frankenstein, a la sèrie negra o la tornada a les aventures del mosqueter Athos en una Amèrica dels anys vint.
Visualment, com de costum, mou els personatges sobre fons uniformes de diferents colors i un dibuix precís i absolutament personal. De vegades en alguna obra de l'autor he tingut alguna dificultat inicial en reconèixer els personatges per la seva semblança entre si, però només ha sigut en un parell d'ocasions i en aquesta obra no hi ha cap problema d'identificar els diferents habitants d'aquest món tan especial de Jason.
Hi ha una càrrega d'acceptació dels cops del destí, una mena de resignació a un futur negre que no podrem evitar sense perdre la vida o els ideals. Fa dos anys ja vam comentar La momia misteriosa, una altra obra del noruec que en aquella ocasió era un recull d'històries aparegudes a diferents mitjans.
Jason, un autor absolutament personal i fidel al seu estil. Humor negre i absurd escepticisme. Una aposta segura aquest artista amb reconeixement de crítica i públic des de fa dècades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada