dilluns, 25 de març del 2019

Forats


Autora: Carla Fajardo.
Editorial: Fonoll. Col·lecció Joan Duch. (2018).

Aquesta autora ha estudiat Filologia Hispànica i Periodisme, i s'ha dedicat a realitzar guions i producció de continguts audiovisuals. També col·labora en diversos mitjans de premsa escrita i ha treballat com assistent de direcció i ajudant de dramatúrgia al món del teatre. Ara treballa com a periodista al diari Ara. 
Forats és la seva primera obra amb la qual ha guanyat el Premi Alella a Maria Oleart, i ho va guanyar amb menys de trenta anys. 
El llibre està dividit en quatre seccions: "Cau", "Esquerda", "Tall" i "Espiell". Una mena de viatge de dins cap a fora. Tot el recull mostra una acurada elaboració del ritme i una nuesa de retòrica i cultisme. Tot és a prop de la realitat de l'autora, una realitat canviant i múltiple, plena d'incerteses.  Segons diuen els savis i la crítica literària, Carla Fajardo pertany a les estètiques nascudes al segle XXI on les dones semblen portar la iniciativa, ara les veus femenines hi són centrals.
Com a lector, jo destacaria els poemes: "Ulisses cabró", "Teràpia de xoc", "Flor carnívora", "Forats", "Dibuix del natural", "Després d'Hiroshima", "Cos meu, recorda", "Fer-te a mida", "El circ de les feres" i "Desaprendre". 
Per tancar us deixo uns fragments dels seus poemes:
"Som allò que ens falta, el negatiu a contrallum fet de miratge. És el que no hem tingut, el que podia haver estat, i la fuga" 
"Tinc cames, una columna ben torta, un cap en funcions, que de tant en tant, es despista"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada