dimecres, 30 de juny del 2021

Animal



Autora: Leticia Sierra.
Editorial: Penguin Random House. (2021).

Aquesta novel·la negra és una obra de personatges. La protagonista, Olivia Marassa, és una periodista plena d'energia que treballa a "El diario", l'acompanya el fotògraf Mario Sierra. Tots dos entraran a la recerca de l'assassí d'un home trobat mort en estranyes circumstàncies en un polígon a prop d'un prostíbul. Tota l'acció passa a Noreña, una petita localitat asturiana.
La policia està representada per l'inspector Agustín Castro i el subinspector Jorge Gutierrez. Completa el repartiment la jutge Dolores Requena. El mort, Guzmán Ruiz, darrere de la seva façana d'home responsable oculta una altra realitat ben diferent.
El llibre pel seu plantejament, va generant una expectació creixent, ple de suspens, sorpreses, girs,  que desemboca en un final inesperat en l'últim moment. La veritat és que costa poc imaginar-se aquesta novel·la posada en imatges al cinema. La narració resulta dinàmica, trepidant i fins i tot addictiva.
Lamentablement, tot el terror, la brutícia, falsedat i hipocresia que descriu la novel·la d'un món fosc com el de la pederàstia, l'abús de menors i la pornografia infantil, són presents en la realitat que vivim tots nosaltres, una plaga terrible de la humanitat.
Leticia Sierra és una jove periodista, llicenciada per la Universitat Pontifícia de Salamanca. Ha col·laborat en diferents diaris i en la ràdio COPE Salamanca i en la Cadena SER de Madrid. Curiosament, avui en dia viu a Noreña, el mateix poble on passa l'acció de la novel·la. 
Un llibre que t'enganxa des del començament i t'acaba sorprenent en el darrer gir.

6 comentaris:

  1. Hola Ginesta, no se treure de les teves paraules que t'hagi agradat el llibre i que la teva qualificació sigui bona. El tema clarament és poc agradable i molt instal•lat a la nostra societat, malauradent... Doncs, com és que has escollit aquest llibre per ocupar les teves estones?

    ResponElimina
  2. El llibre m''ha agradat força. La novel·la negra si està ben escrita, i aquesta ho està, m'interessa. Posar llum a la foscor. El llibre és un bon regal.

    ResponElimina
  3. I de totes maneres, en aquest blog només apareix allò que ens agrada. Únicament. De la resta no en fem relació. És un blog de recomanació a les amigues i amics, de coses interessants.

    ResponElimina
  4. Ah, doncs genial llavors si t ha agradat, l'apunto per quan acabi l'últim que estic llegint i que me'l van regalar també. Si és bo, te'l recomanaré. Gràcies Ginesta.

    ResponElimina
  5. Cel•lebro de debò que t'hagi agradat.

    ResponElimina