dilluns, 7 de juny del 2021

Salto



Autor: Mark Bellido. Dibuixos: Judith Vanistendael.
Editorial: Astiberri Ediciones. (2019).

El protagonista, Miguel, viu en un poble de Castelló. Treballa amb una botiga de llaminadures, té dona, una criatura petita, i tot sembla encaixar, però el somni d'ell, és ser escriptor. Aquest desig només creu poder aconseguir-lo vivint una experiència apassionant. Això, el farà demanar feina com a guardaespatlles per a l'Estat, i la seva primera tasca trasllada a ell i la seva família a Navarra. Allà haurà de protegir a càrrecs electes de l'amenaça d'ETA. Tota la seva vida canviarà, l'angoixa, les esperes interminables, els companys de feina, portaran al protagonista a un nou horitzó.
Curiosament, l'autor Mark Bellido va treballar fent aquesta mateixa feina els darrers anys de l'existència de la banda armada basca, i això el portarà a realitzar aquesta complexa obra d'un conflicte que té innombrables maneres de ser vist i entès. Resulta evident el coneixement de l'autor per la quantitat de detalls de la vida en aquells dies complicats en Euskadi.  
La il·lustradora Judith Vanistendael ens torna a meravellar amb les seves aquarel·les, plenes de força i capacitat expressiva. No fa gaires dies ja la vam poder gaudir a Las dos vidas de Penélope, una obra tota seva que també és una delícia.
El còmic està enquadernat amb una magnífica edició, com ja ens té acostumat l'editorial Astiberri. En resum, una grandíssima obra amb una narració àgil i molt dinàmica, i els dibuixos d'aquesta artista belga que no deixen de sorprendre per la seva potència narrativa i pictòrica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada