Guió: Felipe Hernández Cava. Dibuixos: Miguel Navia.
Norma Editorial. (2021).
Un còmic que presenta cinc històries breus independents que es poden llegir per separat, però que respiren la mateixa atmosfera de sèrie negra on la mort sempre és present.
Iniciem la lectura veient la persecució que fa un agent soviètic a Albert Camus. Continuem amb el pas incert d'un home cec del Madrid assetjat per les tropes franquistes. I ara trobarem la decepció i desencant per la Revolució Russa que pateix a Moscou el filòsof Bertrand Russell. Seguirem amb l'exercici d'empoderament d'un nord-americà d'origen mexicà pels carrers de Los Ángeles. I acabarem trobant una curiosa relació entre el jazz i les drogues que marcarà la vida d'un detectiu de narcòtics a Nova York.
Felipe Hernández Cava, un dels veteraníssims pioners del còmic a Espanya és un especialista a narrar la II República, la Guerra Civil i la trista postguerra que va durar moltes dècades. Té un enorme nombre de premis nacionals i internacionals, i el Premi Nacional de Còmic 2009. El vam poder gaudir i comentar fa un parell d'anys a Hágase el caos amb col·laboració amb el dibuixant Seguí. Una altra brillant obra.
Miguel Navia és un jove il·lustrador que podem trobar en mitjans de premsa, publicitat, animació. Es troba molt còmode en el gènere de la sèrie negra. Tots dos van realitzar Estampas 1936, una magnífica obra que ja vàrem comentar fa uns mesos al blog.
Tractant-se d'una obra dividida en cinc històries, és possible que hi hagi alguna que us agradi més que altres, però el nivell de totes elles fa d'aquest còmic una lectura molt recomanable.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada