divendres, 22 de setembre del 2023

El meteorito somos nosostros

 



Autor: Darío Adanti.
Editorial Astiberri. (2022).

L'autor ens ofereix un treball enormement documentat per a veure com hem arribat a aquesta preocupant situació actual del planeta, des de l'origen del cosmos, el naixement de la Terra, l'arribada de la humanitat i els danys que estan provocant molts avenços tecnològics. I ho fa amb el suport d'informació del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic.
El còmic ens presenta aquesta allau de dades amb un toc d'humor que fa que la lectura d'aquest mar de xifres sigui entretingut i que a més de fer reflexionar i ser conscients de la gravetat de l'assumpte, ens faci passar una bona estona. A les seves pàgines, també hi trobarem el nom de molts científics que porten molts anys, alguns d'ells des de fa segles, advertint-nos del perill de la situació a la qual si no fem alguna cosa important arribarem sens dubte i amb un marge de maniobra cada vegada més petit.
Darío Adanti, cofundador de la revista "Mongòlia" i habitual col·laborador de "El Jueves", ja ens va fer riure amb la seva anterior obra: "Disparen al humorista" que parlava dels límits de l'humor.
L'obra hauria de ser quasi una lectura obligatòria per als estudiants, per a moltes empreses, i per a aquells polítics que encara tenen la barra de negar el canvi climàtic. El tema és molt seriós i ja comença a provocar molts desastres ambientals que comporten moltes morts cada any.
Al final del còmic, ens dona quatre pautes per aportar cadascú de nosaltres un petit gra de sorra per col·laborar a fer que aquest planeta no es converteixi en un món insuportable i inhumà. Un raig d'esperança a la foscor.
Amb el segell característic de l'autor, trobarem un còmic ple de color, amb molt de text, i una distribució de vinyetes i text de vegades molt densa. La informació que aporta és enorme i el treball de síntesi i claredat és absolutament encomiable.
Una magnífica obra que ens parla del Canvi Climàtic de forma clara i taxativa. Si no fem alguna cosa ens anirem al desastre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada