dimarts, 25 de juny del 2024

El lejano país de los estanques

 




Guió: Rodolfo Santullo. Dibuixos: Carol Medina.
Editorial: Planeta Cómic. (2023).

Potser la principal dificultat d'aquest còmic radica que malgrat que l'adaptació de la novel·la que porta el mateix nom de Lorenzo Silva que fa Santullo és força bona, l'obra té una estructura molt literària pel que fa al nivell de ritme i plantejament. 
L'experimentat sergent Rubén Bevilacqua i la novella agent Virginia Chamorro tractaran de posar llum en un rar cas d'assassinat que succeïx en una rica urbanització a Mallorca on una jove austríaca apareix nua penjada del sostre i amb les mans lligades. Es tracta d'Eva Heydrich, una noia amb una vida sexual i festera molt activa a les nits de l'illa. Un revòlver trobat a les escombraries sembla inculpar a una senyora suïssa amb molts diners que va tenir, com tants altres, una breu relació amb la guapa víctima. Però tot això resultarà ser la punta d'un iceberg enorme amb molts protagonistes i variades motivacions. Els dos agents de la Guàrdia Civil hauran d'infiltrar-se dins dels mafiosos de la nit de Mallorca, els nudistes de les platges més selectes, i l'allau de turistes esbojarrats, per intentar resoldre un cas que sembla massa senzill.
Rodolfo Santullo, uruguaià nascut a Mèxic, és periodista, escriptor i guionista per a televisió, cinema i novel·les gràfiques. 
El dibuix de Carol Medina és molt perfilat, amb tintes planes i una distribució regular de vinyetes. Si bé no és un dibuix extraordinari, resulta eficaç a l'hora d'explicar la densa trama i mostra un domini de les figures humanes. La jove  dibuixant és professora de dibuix, i compagina les seves obres de còmic amb la il·lustració, les exposicions, la pintura,  i agent de subhastes.  També és organitzadora del festival de cinema "Peor Imposible" dedicat al cinema  de gènere i la sèrie B que es fa a Gijón.
Una complexa i un xic clàssica aventura de gènere policial.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada