dissabte, 17 d’agost del 2024

En nombre de Catherine

 




Guió: Julia Billet. Dibuixos: Mayalen Goust.
Norma Editorial. Col·lecció Astronave. (2024).

Una obra ben escrita i espectacularment dibuixada. La guionista Julia Billet ha adaptat la seva novel·la al terreny del còmic, i ho ha fet mantenint tot l'esperit i força del text original.
La protagonista, Rachel Cohen, abandonarà a l'Étienne, el noi amb el qual va sobreviure la invasió dels nazis a França, per emprendre una nova vida com a Catherine Colin, una noia apassionada per la fotografia. Arriba a París i en poc temps va tenint diferents oportunitats, des de presentacions, moda, i actes públics, fins que apareixen dues propostes més delicades, la primera no la podrà acceptar pel seu passat: un reportatge del camp d'extermini d'Auschwitz, la segona farà d'ella una fotògrafa consagrada: la lluita contra el racisme als Estats Units. Aquest serà un pas definitiu pel seu desenvolupament professional i personal.
Catherin Colin és una dona valenta, emprenedora, i independent que ha de lluitar amb els seus dubtes, les seves pors, el seu passat, i també per la condició de ser dona en un món dominat pels homes.
L'obra és interessant des de molts punts de vista, com a crònica d'un temps passat, com a reivindicació de feminisme i lluita contra el racisme, i també com una biografia inspirada en l'adolescència de la mare de l'autota
Julia Billet és una escriptora parisenca que ha escrit nombroses obres per als lectors infantils i juvenils i també en el món de la poesia. Mayalen Goust és una dibuixant i il·lustradora francesa amb una enorme quantitat d'obres realitzades, moltes per als infants i adolescents, amb molt interès per la crònica històrica i la reivindicació dels drets humans. Destaca la sèrie "Kamarades" amb tres volums per al moment. La seva capacitat de combinar colors i formes l'apropa molt al terreny del disseny i la publicitat, els seus dibuixos són elegants i molt impactants, i posats al servei d'un guió com aquest resulten espectaculars. Una bona combinació, sens dubte.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada