diumenge, 22 de maig del 2016

Nein. Un manifiesto.


Autor: Eric Jarossinski.
Editorial Anagrama. Colección Argumentos. 2015

"Este libro es el resultado de un fracaso tirando a monumental", això diu l'autor d'aquesta curiosa obra. Jarosinski es trobava escrivint un llibre acadèmic que esperava que li ajudes per aconseguir una plaça de professor titular a una de les universitats d'elit nord-americanes, quan de sobte va descobrir Twitter. Aquest fet va suposar la fi de la seva carrera acadèmica i l'inici d'una estranya professió que ell descriu com "aforista d'internet".

Jarosinski, amb els 140 caràcters del twitter dispara veritats com a punys embolicades amb grans dosis de sarcasme, nihilisme i profunditat. El llibre resulta tant divertit com punyent, tant cínic com precís, tant irreverent com calculat. 

-"El mundo de hoy sólo tiene dos problemas/ 1. El mundo / Y 2. Hoy / Tres, si contamos mañana"
-"Como encontrar la Felicidad / Piensa dónde la viste por última vez / Mira si sigue allí / Si no está, pregúntate por qué se fue. / Si está, pregúntate por qué no te quedaste."
Aquestes són dues de les moltes píndoles d'intel·ligència afilada que ens regala aquest filòsof nord-americà expert en la literatura i la cultura alemanya, i apassionat de l'obra de Marx, Nietzsche i Kafka.

Aquesta obra que es llegeix de forma ràpida et va provocants somriures, alhora que va colpejant sense parar tot el nostre sistema social, de pensament i de comportament humà. Una bona peça d'artilleria. 

-"La Audacia de la Esperanza / La Buena noticia: / Han encontrado la esperanza que perdimos. / La mala: / Se niega a volver." 
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada