dimecres, 31 d’octubre del 2018

¡A la aventura!



Autor: Alexis Nolla.
Editorial: Apa Apa Cómics. (2018).

"Lo mejor de una aventura no sucede durante el viaje, sino cuando alguien tiene la idea y grita...¡ A la aventura!", aquesta és la frase que presenta aquesta obra de Nolla. L'autor català va escriure el còmic quan va llegir als diaris i escoltar per la ràdio que feia cent anys que Robert F. Scott havia iniciat la seva aventura en l'Antàrtida.
És la història dels perdedors, dels que van arribar més tard que l'expedició de Roald Amundsen que es va endur la glòria per haver-ne assolit el Pol Sud. Malgrat saber que ja no tenia cap sentit continuar avançant, els homes de Scott van arribar 35 dies més tard i van llegir una carta que Amundsen els hi havia deixat. Cap d'ells va sobreviure a la tornada, potser per a ells era la millor manera de mantenir el seu honor després del fracàs.
Aquesta odissea tràgica ocupa la primera part del còmic. Després trobem "La isla del Diablo" amb diferents aventures, i tanca l'obra "El escondite" amb cinc històries més. Entre els anys 2012 i 2015 es van publicar per separat en tres volums diferents.
Amb un dibuix senzill, personal i ben acolorit, Nolla presenta les històries de forma molt especial, una mica semblant al noruec Jason, amb un ritme calmat, traient certa intensitat al drama i exposant-lo de forma més freda, amb un punt d'humor proper a l'absurd. L'obra així resulta divertida, malgrat que expliqui un desastre. La vida ja és un desastre en si mateixa i nosaltres formem part d'ella. No deixa d'haver-hi un to de crítica a la irracionalitat de molts dels nostres comportaments. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada