diumenge, 25 de juliol del 2021

La caza



Autor: Alberto Vázquez.
Editorial: Astiberri Edicones. (2020). 

El que pot semblar l'aventura d'un caçador primitiu darrere d'un animal enmig d'una densa selva, és en realitat molt més que això. L'ús de metàfores i els dibuixos de l'autor, que es mou entre l'abstracció i la figuració, conformen un relat que ens parla de la solitud, el destí de la humanitat, la pèrdua de la llibertat, el desastre del canvi climàtic, i en resum, quin ha de ser el paper de les persones davant del món.
La tècnica de l'aiguada en negre sobre blanc resulta molt eficaç a l'hora de crear aquesta selva primigènia on transcorre tota l'acció i que desemboca en un escenari encara menys habitable per la seva toxicitat a tots els nivells. 
Alberto Vázquez hi havia iniciat el camí dels còmics amb "Psiconautas" i "El Evangelio de Judas", dues obres molt ben rebudes per crítica i lectors, i va canviar les pàgines per la pantalla de cinema, on ha guanyat tres Premis Goya amb els curtmetratges d'animació "Birdboy" i "Decorado", i el llarg "Psiconautas" basat en la seva obra. Ara hi torna amb aquesta obra que ha rebut el Premi Castelao 2019.
Una obra hipnòtica carregada de màgia, intensitat ancestral i primitiva, com si es tractés d'una pintuta prehistòrica o uns dibuixos xamànics per a un ritual d'iniciació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada