dimecres, 21 de juliol del 2021

Bowie. Una biografía



Autor: Fran Ruiz. Dibuixos: María Hesse.
Editorial Lumen. (2019).

El llibre és una biografia amb tints de ciència-ficció. Al llarg de les seves pàgines, Fran Ruiz descriu la vida de Bowie com si el mateix cantant i músic ens anés explicant els seus èxits, els seus fracassos, les seves pors, els seus passatges amb les drogues, i el seu convenciment de portar el seu personatge el més a dalt possible, sense renunciar a la seva  enorme personalitat. Un músic únic, un artista que va jugar amb la seva bisexualitat, el seu messianisme, la seva visceralitat, i que va construir un alter ego amb la força de Ziggy Stardust, una icona de la  joventut de la seva generació i de les futures. Temes musicals com "Space Oditty" o "Starman" ja formen part de la història de la música. Un músic que va saber adaptar-se al pas de les diferents generacions i estils musicals, i que als seus seixanta-nou anys va fer una obra final amb tot el segell d'un fins ara.
El llibre compta amb les il·lustracions de María Hesse, un autèntic fenomen mundial després de la seva obra biogràfica sobre la pintora Frida Khalo, que va conquerir l'èxit en l'àmbit de la crítica i els lectors. En aquesta ocasió, capta perfectament tot l'esperit camaleònic de Bowie amb uns brillants dibuixos.
Un llibre que a més de ser molt bonic, resulta que és una narració molt poètica i commovedora que et fa cavalcar per les moltes anècdotes d'una figura irrepetible que va construir una molt dilatada obra al llarg de molts anys, sense perdre vitalitat. El Duc Blanc de singular mirada estaria molt content de gaudir d'aquest llibre. Nosaltres també, un magnífic regal.

1 comentari:

  1. Una petita peça de museu que reviu en la trajectòria i la música de Bowie moments de la nostra pròpia vida. Que mai deixi de sonar!

    ResponElimina