dimarts, 21 de setembre del 2021

Un trabajo como cualquier otro



Autor: Alex W Inker.
Editorial: Ponent Mon. (2020).

Aquest còmic ens situa en Alabama de la Gran Depressió, l'any 1920. La crisi bancària omple els carrers de gent sense feina, la misèria també ofega als agricultors. Roscoe T. Martin veu com la granja que té amb la seva dona no tira endavant, la terra no dóna fruits i el procés de la petita producció no funciona. L'electricitat es va estenent pel territori i es converteix en el seu desig, la convertirà a la seva professió sense saber que aquest pas el portarà a un desgraciat futur. 
Tot en aquestes pàgines respira pobresa, dolor, desamor, racisme i opressió. L'obra està basada en la novel·la de Virginia Reeves, i és molt propera a l'obra de John Steinbeck amb novel·les mítiques com "El raïm de la ira" o "A l'Est de l'Edèn".
La narració és una faula humanista que ens mostra tots els problemes econòmics i socials d'aquella Amèrica, però que no són tan lluny dels moments actuals en molts racons del nostre món actual. La misèria, el fracàs, la injustícia i la pobresa continuen ben presents.
El dibuix de l'autor és enèrgic, crispat, moltes vinyetes tenen dos tons sobre blanc, el negre que dibuixa i un vermell que dóna a l'obra una càrrega de tensió important. Alex W Inker és un il·lustrador i guionista francès amb formació a Bèlgica. Té un màster en cinema i ha fet de professor a l'escola de còmics de la Universitat de Lille. Ha publicat també les obres: "Apache", "Panamà Al Brown", "L'enigma de la força" i "Servir al poble".
Un còmic amb una narració àgil, un dibuix efectiu i rude, que es mou en el terreny del drama social més colpidor. La narració acaba en un final sorprenent que deixa la porta oberta a moltes interpretacions. Tot un encert ple de poesia, encara que fosca. Destaco també l'edició del còmic i la seva molt bona enquadernació. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada