dijous, 30 de setembre del 2021

Un noruego en el camino de Santiago



Autor: Jason.
Editorial: Astiberri Ediciones. (2017).

L'autor noruec quan fa cinquanta anys es planteja dues alternatives: realitzar el Camí de Santiago o comprar-se un Porsche. Aquesta anècdota la diu el personatge del relat que és el mateix autor. Trenta dos dies i vuit-cents quilòmetres des de Sant Joan de Peu de Port fins a Finisterre. 
Milers de persones de totes races, edats, creences i condicions recorren aquesta ruta cada any. Jason ens va narrant el seu viatge, la seva timidesa en alguns moments, la condició de ser noruec enmig d'una Espanya profunda, les trobades amb altres caminants, els diferents albergs, els menjars de vegades de taula, de vegades entrepans. Tot vist des de l'humor nòrdic d'aquest narrador. El còmic, a més de ser molt entretingut, és una forta invitació a què tu també facis aquest recorregut ancestral algun dia.
L'autor destaca les converses i el contacte amb la gent com el millor del viatge, i per la banda menys positiva, els problemes amb les butllofes als peus, i l'existència d'algunes xinxes i altres bitxos en algun alberg. També són molt interessants les diferents raons personals que van donant els viatgers per emprendre aquest viatge a Santiago. 
Una altra obra de Jason, com La momia misteriosa, o Athos en América que ja vam comentar fa un temps i moltes entrades, però aquesta té algunes particularitats que la fa especial: ser una obra autobiogràfica, descriure un viatge per entorns i paisatges molt propers, i ser una invitació personal per realitzar el camí quan tu ho decideixis. No podem oblidar que l'autor es manté absolutament fidel al seu estil i que els seus personatges continuen sent aquesta combinació d'humans, gossos, ocells i altres animalots. 
Un còmic en el qual tu acompanyes al personatge, i vius una mica l'experiència d'aquest viatge tan especial, on el més important és el camí i la relació amb la gent, la cultura del territori que trepitges i la natura. Un Jason molt personal, emotiu, i proper.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada