divendres, 21 d’octubre del 2022

El gat que estimava els llibres

 



Autor: Sosuke Natsukawa.
Editorial: La Campana. (2022).

Aquest jove autor japonès és un creador de supervendes al seu país on ha venut més de tres milions de les seves darreres obres que a més, s'han traduït a més de trenta llengües. També ha estat un dels llibres més venut a països com el Regne Unit i els estats Units. Al llarg de la seva curta carrera, Natsukawa, ja ha rebut el "Premi dels Llibreters del Japó" i el "Premi Shogakukan de ficció".
Rintaro és el jove protagonista d'aquest relat que ha de tirar endavant la llibreria de vell que el seu avi, acabat de morir, havia fet créixer al llarg dels anys, però sembla no tenir la força necessària. El dol i la sensació de pèrdua l'han deixat sense energia. L'aparició de Tora, un savi i misteriós gat, i la delegada de la seva classe Yuzuki Sayo, faran que la història agafi una altra dimensió, i faran de Rintaro una altra persona més valenta i segura de si mateixa. La missió dels tres personatges serà salvar els llibres que estan en perill, i difondre l'amor per la lectura.
Tota la narració respira la màgia, saviesa, i passió per la lectura, de la cultura japonesa. El traductor al català és l'Albert Nolla, i ha aconseguit una molt bona adaptació a la nostra llengua. 
Sosuke Natsukawa fa que el lector es perdi dins dels laberints que els personatges han de creuar per la complicada tasca de lluitar per la salvació dels llibres, aquests objectes bells, únics i inigualables. La creació de paisatges molt suggerents i fantàstics és una de les principals eines perquè aquesta obra sigui molt atractiva. I a més, apareix un gat tigrat com a protagonista, perfecte. 
Una bonica lloa a les llibreries, als llibreters i als bons lectors, que es pot gaudir prenent un aromàtic té japonès.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada