diumenge, 23 d’octubre del 2022

Los Muértimer

 







Autora: Léa Mazé.
Editorial Astiberri. (2021).

Quin ritme!, la trilogia dels Muértimer ens ofereix emocions fortes, misteri, girs de guió, pistes falses, persecucions i moltes incògnites que els dos adolescents intentaran resoldre i treure l'entrellat d'una complexa investigació al cementiri on treballen els seus pares.
És una lectura ideal per a un públic jove o que potser no ha entrat gaire en el món dels còmics. La seva dinàmica narrativa, la trama d'intriga i misteri, el dibuix que es mou en un cert to de caricatura, i la justa existència de textos als núvols, fa d'aquesta obra un producte molt atractiu per a molts lectors. Convé llegir els tres volums sense gaire temps entre un i l'altre, perquè hi ha detalls importants a recordar a cada una de les parts.
Els colors del còmic estan molt ben posats, i creen atmosferes quan cal fent servir un parell de tons en algunes escenes i el ventall sencer en altres moments de menys tensió a la narració. Hi ha un bon estudi de com incideix la llum sobre els personatges i el seu entorn.
Malgrat que tota la història passi al voltant de tombes i panteons, les aventures dels dos protagonistes no són sinistres ni fosques. Sempre ens movem en el terreny de la intriga detectivesca i la solució d'un misteri que els hi apareix sobtadament.
Léa Mazé és una autora francesa molt jove, trenta-dos anys, que va obtenir als setze anys el Premi com autora jove al Festival de Còmic Quai des bulles de Saint Malo. Va publicar el seu treball final d'escola al Lycée Auguste-Renoir de París sent la seva primera obra: "Nora". Després amb diferents obres publicades va guanyar premis nacionals, nominacions al Festival d'Angoulême, i el reconeixement de crítica i lectors.
Los Muértimer és una lectura àgil, simpàtica i que et lliga a les seves pàgines des de la primera a la darrera. Un ritme accelerat molt adient per a aquells lectors d'avui en dia que demanen immediatesa en tot.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada