dimecres, 9 de gener del 2019

Estimats LLuc i Joana. Contes des de la presó.



Autor: Oriol Junqueras.
Editorial Sàpiens. (2017).

Clàudia Pujol, directora de la revista Sàpiens, va rebre de la Neus Bramona, l'esposa de l'Oriol Junqueras, desenes de cartes que l'Oriol havia enviat al seus fill, el Lluc, i a la seva filla, la Joana, des de les presons d'Estremera i Lledoners. Eren unes cartes escrites a mà, molt sentides, i a la vegada molt didàctiques, plenes de dibuixos i diagrames. El contingut eren contes d'enorme tendresa d'un home, injustament tancat a la presó, que escriu als seus fills de tres i cinc, molt propers emocionalment, però des de la distància física que provoca el tancament.
L'Oriol Junqueras va ser un dels primers col·laboradors de Sàpiens, i ja era un historiador apassionat pel relat de la nostra història. El llibre ha estat editat, dissenyat, corregit i il·lustrat de forma altruista. Els tretze il·lustradors: Filo, Pepe Serra, Pol Cunyat, Xavier Mula, Anna Grimal, Albert Pinilla, Cristina Losantos, Jordi Sunyer, Neruuu, Marta Casals, Bernat Muntés, Trepax i Elle, han participat de forma desinteressada i eren molt més els que volien participar d'aquesta iniciativa.
Dotze contes, plens d'amor, respecte i saviesa. Alguns d'ells propers a la biologia, l'astronomia i altres a la història antiga i a la geografia. Relats curts per als seus nens petits, que ja és hora que tornin a tenir al seu pare a casa, com la resta de presoners i presoneres polítics que l'estat espanyol ha condemnat a una presó preventiva injusta, irracional, que només es pot entendre per venjança. 
Una obra única, valuosa i que no s'hauria d'haver escrit mai des d'una presó.
Una infinitat d'abraçades, Lluc i Joana.
Aquest llibre me'l va regalar el meu amic David Ricart, amic personal de l'Oriol i l'alcalde de Vallromanes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada