dilluns, 7 de gener del 2019

Tot sembla tan senzill



Autor: Montserrat Abelló. Música: Celeste Alías.
Editorial: Fonoll. Col·lecció Joan Duch. (2016).

Ho reconec. No fa gaire temps que vaig descobrir a la Montserrat. Per aquelles coses de la vida no havia tingut el plaer de llegir la seva poesia, clara, directa, sense artefactes ni pompositat artificial.
Fa uns mesos vaig comentar una altra de les seves obres, Poemes d'Amor, i ja vaig destacar la seva poesia i el caràcter  de l'escriptora com a dona valenta i precursora del feminisme. 
Aquesta obra, magníficament editada, amb una presentació cuidada, amb un disseny de les pàgines modern i estilitzat, i unes il·lustracions de Txema Rico molt originals, té al final del llibre una sorpresa molt agradable. Es tracta d'un CD amb els poemes de la Montserrat musicats per la cantant Celeste Alías que també ha col·laborat en la tria dels poemes d'aquest llibre. La jove cantant s'ha acompanyat del guitarrista Santi Careta, el contrabaixista David Mengual i el bateria Oriol Roca, i l'ajut de tres poetesses Meritxell Cucurella-Jorba, Sònia Moya i Laia Noguera que reciten els poemes.
El text del llibre està organitzat en quatre blocs: "Com si ens hi anés la vida", "Canten les Dones", "Són paraules que m'emprovo" i "Aquest Amor tan persistent". El disc conté 19 temes musicals brillants i ben recitats.
Tota l'obra respira aquesta senzilla  tendresa de l'autora, i resulta un plaer dolç la seva lectura i escolta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada