diumenge, 28 de juliol del 2024

Merel

 




Autora: Clara Lodewick.
Editorial: Garbuix Books. (2024).

De la mateixa manera que vam dir que l'anterior obra comentada, "Röd i Snön", era una meravella podem dir que aquesta també ho és. Tintes planes, vinyetes regulars i un dibuix amb un lleuger to caricaturesc són les eines per construir una narració perfecta, plena de sensibilitat, tendresa i de vegades molt dura.
La protagonista, Merel, és una dona d'uns quaranta anys sense més compromisos que la cria d'ànecs, i escriure cròniques esportives dels partits del club de futbol del poble. Una vida relaxada i tranquil·la de poble que es converteix en un infern quan una nit una broma sobre la sexualitat del marit d'una de les seves veïnes fa córrer el rumor que Merel se'n va al llit amb tots els homes del seu poble de Flandes. Des d'aquest moment tothom li girarà la cara i serà objectiu dels joves brètols. 
La veritat és que hi ha algun passatge de la història que et fa sentir malament, i no entens com la gent pot ser de vegades tan miserable, però per desgràcia s'ajusta molt a la realitat. De totes maneres aquests núvols negres fan que els moments de tranquil·litat i joia tinguin molta més brillantor. Una obra que sens dubte emociona.
L'autora de només vint-i-set anys i nascuda a Brussel·les obre la seva carrera professional al món del còmic amb aquesta peça amb to rural i profunda descripció social del que és viure en un poble molt petit de la regió flamenca de Flandes. La localització de l'autora és per la seva proximitat a la zona, però el que passa és extensible a molts petits pobles de tot arreu: poques botigues, un bar, un col·legi, i moltes ganes de criticar i tafanejar en la vida dels altres veïns. L'obra va ser seleccionada al Festival d'Angoulême en l'edició de l'any passat.
Gaudiu de la vida al camp i feu costat a la nostra estimada Merel.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada