diumenge, 7 de juliol del 2024

Vértigo en Groenlandia

 



Autor: Tanquerelle.
Editorial: Penguin Random House. Col·leció Sapristi.(2024).

L'enquadernació, el gruix de les pàgines, la distribució de les vinyetes, els colors, la portada i la contraportada, fins i tot la disposició del títol et porta mentalment als volums de l'immortal Tintín d'Hergé. Una vegada hem passat aquest primer efecte del còmic i l'obrim, veurem que també es tracta d'una narració d'aventures, on tampoc apareix cap dona i on el protagonista és un jove que si bé no és periodista, aquí és un guionista de còmics, s'ha d'enfrontar a situacions noves i arriscades algunes.
El jove guionista, un home nerviós, dubitatiu i poc destre, rep una invitació d'un amic escriptor per participar en una expedició científica en vaixell a Groenlàndia. Amb el seu amic, una tripulació de cinc membres, un ornitòleg, un geòleg, un artista escultor que finança el viatge, el seu ajudant, i un equip  de filmació iniciaran un viatge entre els fiords i els enormes icebergs. La missió principal és la instal·lació d'una peça de l'artista per representar la lluita contra la degradació de la natura i el problema que suposa la recerca de petroli a l'Àrtic. Una vegada enllà, sortiran moltes sorpreses.
La narració és àgil i amb molt ritme, els dibuixos tenen cert to caricaturesc, però amb molts detalls i una perfecta definició tant de les figures com dels elements de l'entorn (vaixells, cabanes, avions). El color dels dibuixos  de l'obra és obra de l'Isabelle Merlet amb un fons molt treballats.
Hervé Tanquerelle, dibuixant francès nascut a Nantes, té una llarga col·lecció d'obres amb altres guionistes i en solitari,, i ha rebut diferents galardons com el Premi René-Goscinny l'any 2020.
Un còmic molt divertit i entretingut que sembla a primera vista una actualització de les aventures del Tintín de la nostra infantesa, amb un altre protagonista i companys de viatge. No us el perdeu, es llegeix amb un somriure des de l'inici fins al final.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada