Autor: Reza Farazmand.
Editorial: Bridge. (2019).
Amb un dibuix molt senzill, l'autor nord-americà ens porta la seva família de personatges estranys amb situacions encara més surrealistes, aconseguint petites històries plenes d'humor, ironia i actualitat. El còmic es divideix en cinc capítols: L'experiència humana, Criatures socials, Canvis, Un món estrany, i Opinions sobre coses. Tots ells ens parlen del món d'avui dia, de vegades temes eterns com l'amistat i l'amor, de vegades temes tan personals com els viatges espacials, l'existencialisme, o els fenòmens paranormals.
Les pàgines mostren unes vinyetes distribuïdes regularment i acolorides amb tons molt suaus i tintes planes. Les històries ocupen una o dues planes generalment, però hi ha alguna que arriba a les vuit pàgines sense perdre el poder de la sorpresa de la situació i la reacció dels personatges.
L'autor és tota una icona al món d'internet, on té milers de seguidors a Instagram o Facebook, i on presenta totes les seves noves aventures i projectes.
Personalment haig de dir que em va sorprendre la capacitat que té l'obra per generar un somriure amb quatre gargots, com diu el mateix dibuixant.
Tanco l'entrada amb un curiós text que apareix a la contraportada del còmic: Un nen és arrestat per plagi. Un esquirol s'adapta a la societat humana comprant-se un mòbil... i una pistola. I un avi comparteix els seus records sobre internet amb la seva néta: "Internet era una xarxa enorme de milions d'idiotes. Junts, vam crear milions d'idees de merda. Va ser el renaixement de la merda. El més gran de la història".
Un còmic absurd per a temps absurds.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada