Autor; Jérémie Moreau.
Norma Editorial. (2023).
Fa tot just tres anys, vam comentar una altra obra d'aquest jove autor francès: La saga de Grimr. A totes dues podem veure el mateix segell pictòric de l'autor i una narrativa semblant. En aquesta ocasió el còmic ens parla d'un membre d'una tribu prehistòrica que no pensa ni actua com la resta. No caça ni pesca, ni tan sols busca la companyia dels altres. La seva dedicació és la contemplació dels canvis a la natura, el moviment dels rius, la variació dels arbres, el cel, i tot allò que viu al seu voltant. Serà un dels primers homes que intentarà viure de la terra i els seus fruits i deixar de banda els perills de la caça i la necessitat d'estar sempre d'una banda a l'altra. La creació d'aquest paradís terrenal suposarà també moltes tensions que no havia suposat. El fet de la paternitat també jugarà un paper important en la narració. Malgrat que a l'inici pugui semblar un conte de fades, la trama conté passatges molt crus i violents que l'autor marca amb força per mostrar que viure en aquells temps no era gens fàcil, i encara menys si no seguies els costums pactats i marcats pel pas el temps. Queda palès que vida i mort sempre van juntes, com llum i foscor.
Resulta molt interessant veure com el personatge passa de generar antipatia i refús, a despertar por i odi, per acabar sent estimat i respectat. De la mateixa manera veurem com Penss passa de ser un observador pur a un conflictiu egocèntric que ha de reacionar per no perdre allò que més estima. La figura de la mare d'ell és rellevant a la narració. Malgrat que veu que el seu fill és un inadaptat, ella no perd mai l'esperança perquè coneix la seva vàlua,
Obra amb poc text i molta força narrativa del dibuix. La seva lectura és ràpida malgrat les seves dues-centes trenta-dues pàgines.
Moreau s'inicia en el còmic molt jove i ja guanya als setze anys el Premi per a escolars d'Angoulême. Entrarà als estudis d'animació Gobelins, i molt aviat començarà a rebre nominacions i premis al mateix festival on acabarà guanyant el Fauve d'Or amb la seva "Saga de Grimr".
Un viatge molt especial i màgic per la prehistòria. Abrigueu-vos bé que en aquells temps els hiverns eren hiverns.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada