diumenge, 5 de novembre del 2023

XTC69

 




Autora: Jessica Campbell.
Editorial: Astiberri Ediciones. (2020).

Aquest còmic no té una narració extraordinària, ni un dibuix destacable, però resulta especial per algunes raons. La combinació de ciència-ficció, humor i un cert to de cinisme important fa d'aquesta obra una lectura divertida i sorprenent. Les protagonistes són tres astronautes que cerquen un planeta on  trobar una civilització amb l'objectiu de la reproducció, però aquests habitants han de ser prou interessants i encaixar amb les idees de les viatgeres de l'espai. L'Univers sembla ser prou gran per trobar un lloc on trobar l'amor, però descobrirem que no és tan senzill. Potser, el detall que les astronautes a la seva tornada a la Terra hagin de viatjar veient la destrucció total de la vida al nostre planeta, sigui la nota més crítica i dura del còmic.
L'obra és una declaració feminista, d'empoderament de les dones, i que ridiculitza el masclisme i l'estupidesa de polítiques que per desgràcia continuen apareixent i ens fan retrocedir segles. No cal dir que la solució de la recerca serà lluny de la testosterona.
Jessica Campbell és una dibuixant canadenca amb un màster de Belles Arts a l'Institut d'Art de Chicago i que va debutar amb "20th-Century Male Artists" l'any 2016. 
Una lectura entretinguda , curiosa i descaradament feminista, i amb una nota àcida de lluita ecològica que podem gaudir amb un dibuix proper als fanzins de l'underground.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada