dimecres, 28 de setembre del 2016

En soledad



Autor: Christophe Chabouté
Editorial: Planeta Cómic. 2016

És una obra de més de tres-centes seixanta pàgines amb poques paraules i un ritme pausat que només un autor com aquest pot convertir en una autèntica meravella. Al llarg de l'obra ens mostra la natura més viva d'un mar que envolta i tanca al personatge central i que només es veu alterada per la visita periòdica d'uns mariners que li porten viandes. També ens presenta la natura tancada i la presència de la mort. I sense voler descobrir cap secret de l'obra veurem que un soroll com el "Boom" pot generar les més grans dosi d'imaginació al cervell d'una persona reclosa dins d'un far sense cap mena de comunicació. De vegades les seves imatges s'apropen a la realitat, de vegades originen imatges delirants. Però no expliquem més detalls de la trama. Al final tot tindrà un sorprenent final que obre una nova aventura.
Hem de destacar el ritme de l'obra, tot va passant, sense detenir-se, però deixant-nos paladejar la visió gegantina d'aquest mar sempre present. El cel i l'aigua van apareixent amb una presència permanent, inalterable, infinita, on els personatges es mouen com a petits elements fràgils sotmesos al pas del temps i la condició humana.
Chabouté, aconsegueix un altre cop generar una història que ens atrapa a poc a poc, com el ritme de les onades. El seu dibuix torna a presentar amb mestria una natura desbordant i uns personatges ben definits sense perdre el sentit de l'humor que alleugera una situació de solitud i aïllament. Els freqüents premis que rep aquest autor són absolutament merescuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada