dilluns, 1 de gener del 2018

Los ojos del gato


Guió: Alejandro Jodorowsky. Dibuix: Jean Giraud (Moebius).
Norma Editorial. 2010. 

Una obra d'aquests dos monstres, Jodorowsky i Moebius, ha de ser com a mínim una obra d'art. Aquesta ho és. Una altra cosa és la sensació que et deixa quan te'n adones de que les seixanta pàgines que té aquesta història te les has menjat en poc més de quatre minuts en una primera lectura. En vols més, vols gaudir més d'aquest relat força terrorífic que succeeix en una tremenda escenografia característica dels espais de Moebius situats en un temps sense definir, un futur amb moltes empremtes i ferides d'un passat industrial. Una arquitectura imaginada rara i familiar al mateix temps.
Els personatges, cruels i absurds, es mouen en un món implacable condemnat al fracàs.  
La narració resulta molt explícita, molt clara, però no sabem per què passa el que passa, ni de fet té això massa importància. Tot apareix com si ho haguéssim tingut davant, però no ho haguéssim sabut veure, interpretar.
Un relat impactant, misteriós i fosc, proper als mons de Lovecraft, dibuixat de forma magistral en dos tons de sèpia que ens deixen a cada pàgina autèntics quadres. Una obra que es llegeix en pocs minuts, però que se't queda dins molt de temps. Autèntica màgia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada