dissabte, 10 de febrer del 2024

La maestra

 




Guió: Yves Lavandier. Dibuixos: Carole Maurel.
Editorial: Astronave. (2023).

Amb un dibuix molt proper a un Disney, aquesta obra pertany a un altre gènere. Un còmic que destaca l'enorme importància d'aprendre el propi coneixement personal, el respecte i per sobre de tot el fet de sobreviure.  Un homenatge als mestres, al cos docent, a la vocació d'ensenyar i fer-ho en qualsevol circumstància. La protagonista, Marie-Noëlle, és mestra d'una petita escola al poble de Ploménéac, a la Bretanya francesa. Estem el juny del 1944, les tropes aliades ja han desembarcat en Normandia, i els col·laboracionistes i els mateixos nazis s'han proposat donar caça a tots els jueus que encara queden amagats. Ara, l'objectiu d'ells serà un alumne de l'escola de la mestra protagonista, i aquesta es convertirà en una defensora per humanitat, principis i per ensenyar als seus alumnes el sentit d'humanitat, llibertat i igualtat.
Yves Lavandier, escriptor i guionista francès, va estudiar cinema a la Universitat de Colúmbia de Nova York, ha dirigit diferents curtmetratges, guions per a cinema, ha escrit un llibre que es va convertir en un best-seller pedagògic sobre la forma d'escriure guions per a cinema, "La Dramatúrgia", i l'any 2022 es va iniciar en els guions per a còmics amb aquesta delicada obra de "La maestra".
Carole Maurel és guionista, dibuixant i dissenyadora francesa amb nombrosa obra i que pertany al Col·lectiu de Creadors de Còmics contra el sexisme.
Dues centes pàgines vibrants i emotives. Ritme trepidant, i dibuix impecable i efectiu. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada