divendres, 2 de juny del 2017

Los buenos veranos


Autor: Zidrou. Dibuixos: Jordi Lafebre.
Norma Editorial. 2016

Una narració que comença de forma trista i acaba amb esperança. Ambientada en els anys 70, la família Faldérault decideix fer un viatge cap al sud, com una forma de fugir dels seus problemes.
La relació de parella fa temps que no funciona i la feina del pare ocupa tot el seu temps. Malgrat aquest panorama el viatge es converteix en la recerca d'una felicitat perduda i el fet del viatge i la trobada a cada pas de coses inesperades els farà apropar-se. Les coses no surten com tenien previst però els raigs del Sol comencen a il·luminar les penombres. 
De vegades cal detenir-se o canviar de velocitat per adonar-nos  que les coses s'estan deteriorant.
El guió avança de forma àgil i treballa molt el laberint de les relacions humanes, els petits detalls que de vegades són molt importants, Els dibuixos de Jordi Lafebre se situen dins de la línia franco-belga, mercat per al qual ja fa anys treballa després de la seva col·laboració a la revista Spirou. El color el posa ell mateix i Mado Peña.
Zidrou i Lafebre ja han treballat plegats a "La Mondaine" i "Lydie" amb gran d'èxit de la crítica.
"Rumbo al Sur" obre el camí amb aquest primer capítol de "Los buenos veranos" que deixarà a pas a altres episodis d'aquesta parella amb tres fills que lluita per tirar endavant i recuperar les il·lusions que s'han anat perdent dins de la rutina i la manca de temps per viure. Tot un retrat de la vida actual. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada