dimecres, 7 de novembre del 2018

¡Salud!




Autor: Philippe Thirault. Dibuixos: Nadar
Editorial: Astiberri. (2018).

Després de ser autor i dibuixant en les dues seves darreres obres, "Papel Estrujado" i "El mundo a tus pies", Nadar es posa a dibuixar per al novel·lista i guionista francès Thirault, autor de més de 50 obres i que ha treballat amb Steve Cuzor, Manuel García i molts d'altres.
Amb un dibuix que recorda el grafisme i les imatges dels anys setanta, Nadar ens torna a sorprendre sense perdre el seu segell d'identitat. Els colors aquesta vegada són llampants, amb molt de contrast.
La història, basada en fets reals, ens narra com el protagonista, Antoine, abandona França per anar a una Espanya Franquista, plena de sordidesa, i on la dictadura encara mou els seus tentacles en la foscor. A la seva arribada a la Corunya, obre un restaurant al centre de la ciutat que es converteix en un èxit immediat. Tot fa pensar que les coses ja no poden anar malament, però l'alcohol, la supèrbia, un cercle familiar on no encaixa, i no conèixer els mecanismes per sobreviure en aquells temps de policia corrupta i brutal, porten el negoci al desastre i al protagonista a la més absoluta solitud i misèria.
Una obra dura, molt crítica social i políticament, i que ens dibuixa una baixada als inferns ben carregada d'alcohol. De vegades una mala decisió ens porta a prendre una altra pitjor i així successivament fins a caure. La manca de perspectiva barrejada amb la inconsciència creen un còctel atractiu d'entrada, però amb un regust molt amarg. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada