diumenge, 22 de desembre del 2019

Bastardo


Autor: Max de Radiguès.
Editorial: Dibbuks. (2019).

Els dos protagonistes, May i el seu fill Eugene, han participat en un enorme robatori, 52 assalts simultanis a la mateixa ciutat. Ara és el moment de fugir amb el maleter del cotxe ple de sacs amb bitllets. Van darrere d'ells, els altres lladres que volen el seu botí, i la policia completament perplexa.
D'aquesta manera s'inicia aquesta aventura de carretera, i especial relació familiar, que ens portarà moltes sorpreses. Diàlegs curts que semblen retallats a ganivet, personatges ben dimensionats i amb moltes capes, acció trepidant, fan d'aquest còmic una lectura imprescindible per als amants de les històries intenses i explosives. 
El dibuix  és proper a la línia clara, però amb un traç més nerviós. L'argument podria ser un guió dels germans Cohen. De fet, costa molt poc, imaginar-se aquesta aventura en la pantalla. I seria una pel·lícula molt canyera. 
L'autor belga, un altre dibuixant belga, col·labora en diferents fanzines i publicacions mensuals. Treballa en un gran estudi a Brussel·les anomenat Het Geslepen Potloden, on es barregen dibuixants de diverses nacionalitats. Amb aquesta obra  va obtenir el Premi dels Instituts del Festival d'Angoulême, i el  Premi SNCF de còmic policiac. Tots dos, l'any 2018.
Una obra àgil i apassionada, que es devora en un glop. Autèntica adrenalina corre per les seves pàgines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada