diumenge, 1 de desembre del 2019

Titanic, l'enfonsament



Autor: Olga Xirinacs. Dibuixos: Amat Pellejà.
Editorial: Arola Editors. (2019).

Uns vuitanta dibuixos de l'artista del Priorat, Amat Pellejà, configuren aquest petit llibre que ens narra l'únic viatge del Titànic. Aquest dibuixant és un autodidacte, i des de fa anys realitza la seva obra pictòrica i escultòrica a molts països de tot el món. Ha presentat les seves obres en moltes exposicions individuals i en col·lectives.
Els dibuixos tenen a peu de pàgina els textos de l'Olga Xirinacs, una altra artista que com el dibuixant, toquen moltes disciplines artístiques. Així, l'Olga, a més de professora de piano, col·labora amb músics i artistes plàstics, i ha publicat més de setanta llibres i té editats més de tres-cents contes infantils. Ha rebut els premis més importants de la literatura catalana, com el Sant Jordi, el Carles Riba, el Premi de la Crítica (dues vegades), el Josep Pla, el Ciutat de Palma, i el de Sèrie Negra de l'editorial Planeta.
El llibre, amb un format petit i apaïsat, ens permet gaudir dels dibuixos realitzats al carbó i tornar a llegir les desventures del transatlàntic més famós de la història, per la seva desgràcia el catorze d'abril de mil nou-cents dotze quan un iceberg es va creuar en el seu camí. Van morir mil cinc-centes catorze persones en les fredes aigües de l'Atlàntic. Era el quart dia del viatge del port de Southampton, Anglaterra, amb destí a Nova York. El més gran i luxós creuer amb set cobertes va patir un inesperat final.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada