dilluns, 28 de març del 2022

Jordi el mosso d'esquadra sensible

 



Autor: Chini.
Editorial: La fuga. (2020).

Jordi és un mosso d'esquadra dels que donen pals, dels antiavalots, que sempre apareix amb el seu casc reglamentari posat, estigui on estigui, viu amb sa mare i és el nen consentit de la seva tia Encarna, fan d'Amaral, de Bob Esponja, de Van Damme, del fuet i dels canelons de Sant Esteve.
Aquestes tires còmiques van néixer l'any 2013 i al llarg de les pàgines d'aquest còmic fa una sàtira dels esdeveniments i personatges que han anat constituint el present tèrbol d'aquest país, des de la crisi econòmica, el 15M, l'inici de l'independentisme o l'1-O. Una crítica mordaç de la vida política i social que moltes vegades sorprèn per la ingenuïtat d'un personatge amb una porra a la mà.
L'autor, Chini és argentí i resideix a Barcelona des de fa vint anys, té un sobrenom tan rar com és: You are so overrated. Ha creat les tires còmiques de "Jordi, el  mosso d'esquadra sensible" i "Wonderful things happen during the short life of a fly". A més de dibuixant és realitzador de vídeo i clips musicals.
Una obra que es llegeix molt de pressa, amb un somriure a la boca, que sense ser una crítica a la repressió policial, combina gags més domèstics amb algunes caricatures d'episodis que s'han fet populars per als catalans de manera poc agradable. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada