dimarts, 5 d’abril del 2022

Les coses humanes

 



Autora: Karine Tuil.
Editorial: Amsterdam. (2021).

Un llibre que avança de forma imparable després de l'esdeveniment d'un fet tràgic com és la violació d'una noia. Un fet que genera dues versions contradictòries. Una violació o un acte sexual amb consentiment, una agressió o el final d'una nit on l'alcohol i les drogues porten els protagonistes a un acte que els marcarà per vida. 
L'opinió pública dicta condemna  abans del judici, l'acusat és el fill d'un periodista veterà i temut per molts, el noi pertany a una família rica i poderosa. Un noi brillant amb un futur professional envejable que es veurà de sobte sol, sense perspectiva de cap mena i assenyalat per tots.
Un escàndol que genera una tempesta mediàtica de conseqüències insospitades, tot comença a tremolar.
El llibre ens situa en el punt de decidir què faríem nosaltres davant d'un fet que desgraciadament passa sovint a la nostra societat. Al llarg de les tres-centes pàgines d'aquesta obra passarem pel debat sobre temes d'actualitat com el consentiment sexual, el linxament de les xarxes socials, els judicis paral·lels, el funcionament de la justícia, l'abús de poder, la creixent desigualtat entre els cada vegada més rics i els cada vegada més pobres.
L'escriptora francesa va rebre el Premi Goncourt des Lycéens per aquesta obra que està basada en fets reals. Tuil és una advocada que es va passar a l'escriptura de novel·les i la traducció d'obres literàries en francès i anglès.
Les coses humanes és una esmolada reflexió dels mals del nostre temps que t'invita a la reflexió mentre devores les seves pàgines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada