dimarts, 26 d’abril del 2022

El mecanismo

 



Autor: Gabi Beltrán. Dibuixos: Ángel Trigo.
Editorial: Astiberri Ediciones. (2021).

Per gaudir d'aquesta obra cal entrar en el seu joc, si ho aconsegueixes et trobaràs una narració que possiblement donarà moltes voltes pel teu cervell. Una narració amb uns diàlegs brillants, profunds, sense una lletra de més, i que per descomptat plantegen preguntes difícils de respondre per als personatges, i també per als lectors. 
El Mecanisme fa referència a un llibre escrit per Marcus Carlton, un escriptor que en ple èxit es va suïcidar llençant-se des del pont Golden Gate, i del que mai es va trobar el cadàver. Això va convertir l'autor i el llibre en una icona  de foscor i misteri. Jonathan Bennet, un escriptor que escriu sobre la vida d'altres autors, viatja a Mallorca per conèixer el món de Robert Graves (Jo, Claudi, o la Deessa Blanca, entre molts altres llibres), i per fugir de l'obsessió que li provoca l'obra de Carlton. A l'illa trobarà per una rara casualitat a Don Carter, un home gran que té certa semblança al desaparegut autor, i que sembla conèixer el funcionament del Mecanisme.
Gabi Beltrán, famós per Historias del Barrio, col·laborant amb el dibuixant Bartolomé Seguí, aconsegueix una narració molt atractiva, plena de misteri i intriga. Ángel Trigo s'inicia en el còmic, però és un veterà il·lustrador i animador, i això dóna a l'obra molta agilitat i versatilitat, i el seu dibuix és una eina perfecta per a aquesta màgica obra.
Un còmic que demana possiblement més d'una lectura per poder captar l'enorme plantejament de l'obra: escrivim el nostre propi futur?, els altres futurs possibles desapareixen després de cada mutació?, no es tracta d'endevinar el futur, si no d'escollir-lo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada