dissabte, 16 d’abril del 2022

Camarón. La leyenda del genio.

 



Autor: Sete González.
Editorial Planeta. (2020).

Aquesta obra ens descriu la vida de José Monge Cruz, Camarón de la Isla, des del seu naixement fins a la seva desgraciada mort per un càncer de pulmó. Al llarg de les pàgines d'aquest còmic va apareixent la seva infantesa al costat del seu pare a la forja, els seus inicis cantant a tasques, bodegues i fires per ajudar a l'economia familiar, la seva estada a Madrid, les seves col·laboracions amb Paco de Lucía, la seva boda amb la Chispa, els seus concerts històrics i grandiosos, i l'arribada sobtada de la malaltia que se l'enduria d'aquest món. Un homenatge visual a aquest monstre del cant flamenc que va viure pocs anys, però ha deixat una empremta esborrable i per sempre.
Sete González és un il·lustrador, músic i skater, un personatge molt particular que dibuixa il·lustracions per a llibres, de la mateixa manera que per tables d'skate, samarretes, o altres suports. Ha realitzat diferents exposicions sobre Camarón en llocs tan emblemàtics com Casa Patas (Madrid) o La Venta de Vargas (San Fernando, Cádiz).
Una obra situada entre el llibre i el còmic, amb unes il·lustracions molt expressives que de vegades podrien ser motius de tatuatges o decorar elements de la nostra vida com roba, publicitat o grafitis.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada